Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Συνέχεια του παιχνιδιού των καθυστερήσεων....!

H Ελλάδα συνεχίζει να αποτελεί παθογενή οικονομία με έντονες στρεβλότητες και παθογένειες οι οποίες παραμένουν αμετάβλητες και μετά από εφτά χρόνια αργής και βασανιστικής προσαρμογής. Η ανταγωνιστικότητα και η ανάπτυξη της οικονομίας παραμένει ακόμα σε σχεδιασμό επί χάρτου και είναι άγνωστο το πότε και με ποιο τρόπο θα δουν αμφότερα φως και προοπτική.
Η Ελλάδα είναι εξαρτημένη από την ΕΕ και τον ESM και ουσιαστικά τα 250 από τα 320 δισεκ. συνολικού χρέους είναι δάνεια από ΕΕ, διακρατικά και περί τα 17 δισεκ. από το ΔΝΤ. Κάτω από αυτές τις συνθήκες ο τραπεζικός τομέας παραμένει στην εντατική και η έξοδος στις αγορές ευσεβής πόθος.
Η υφιστάμενη κυβέρνηση παραπαίει πλέον όχι μόνο δημοσκοπικά, αλλά και στην συνείδηση των πολιτών της χώρας, καθώς δεν τήρησε καμία από τις προεκλογικές υποσχέσεις, έπραξε αντίθετα στο δημοψήφισμα που η ίδια επέβαλε και διαπραγματεύτηκε στην συνέχεια το ποιο χειρότερο μνημόνιο οδηγώντας τις τράπεζες σε αφελληνισμό και κεφαλαιακούς περιορισμούς. Το τραγικό οικονομικό αποτέλεσμα, καθώς ζημίωσε μετόχους, ομολογιούχους αλλά κυρίως την ελληνική οικονομία, χρεώνοντας στον συνολικό λογαριασμό πάνω από 40 δις ευρώ. Καμία αξιολόγηση δεν έχει κλείσει στην ώρα της, παρότι έχει συμφωνήσει αρχικώς στο γενικό πλαίσιο για τα μετρά που περιλαμβάνουν.
Τώρα ζούμε ένα άλλο θρίλερ διαπραγμάτευσης, με άγνωστες συνέπειες, καθώς όπως φαίνεται η κυβέρνηση ποντάρει στον από μηχανή θεό, ο οποίος έχει να κάνει με τις διαφαινόμενες αλλαγές στην παγκόσμια γεωπολιτική και οικονομική στρατηγική, απόρροιας της νέας αμερικανικής στρατηγικής του Trump, τις επιπτώσεις και αλλαγές των ευρωπαϊκών συσχετίσεων από το BREXIT, αλλά και από τις σημαντικές εκλογικές αναμετρήσεις, ( Ολλανδία, Γαλλία, Γερμανία).
Ως εκ τούτου, διαισθάνομαι ότι το αποτέλεσμα θα είναι ανάλογα των επιτεύξεων των δυο προηγούμενων ετών....Ωστόσο.εύχομαι να μην είναι έτσι τα πράγματα και να έρθουν τα καλύτερα , εάν αυτά πράγματι υπάρχουν ...
 
Το άρθρο  επιμελήθηκε ο Διαχειριστής του  Sella Messinias Blong News Nemesis- Περιοχή Τριπύλης.
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αντίστροφη μέτρηση για το κρίσιμο δημοψήφισμα στην Ιταλία - Όλα τα πιθανά σενάρια

Mε το tapering από την FED  του QE, περιμέναμε αντιστροφή της bullmarket  που ξεκίνησε το 2008, με  το Brexit μιλάγανε για τσουνάμι στις αγορές, με την  πιθανότητα εκλογής Τραμπ, καταιγίδες και θύελλες, με την επικείμενη αύξηση των επιτοκίων από την FED, selloff, καθώς ήδη η κεντρική τραπεζίτης των ΗΠΑ έχει προϊδεάσει  σήμερα τις αγορές, ότι σύντομα επίκειται αύξηση των επιτοκίων ( Πιθανά τον Δεκέμβριο, εξου και η ισοτιμία EUR/USD στο 1.05), καθώς επενδυτικά κεφάλαια εγκαταλείπουν την ευρωζώνη και ταξιδεύουν προς τις ΗΠΑ . Τίποτα από την καταστροφολογία δεν έχει γίνει ακόμα…. Δύσκολο να πει κανείς ποιος έχει δίκιο και άδικο σε αυτή την «φαρσοκωμωδία "      Τώρα μας προκύπτει το δημοψήφισμα στην Ιταλία και οι φόβοι και τα σενάρια έχουν πάρει φωτιά…. Περίπου 51 εκατ. Ιταλοί καλούνται σήμερα να ψηφίσουν για το συνταγματικό δημοψήφισμα. πιθανόν να γίνει πιθανόν να μην γίνει τίποτα… στην συνέχεια θα αναδειχτούν και άλλοι κίνδυνοι κλπ… και πολύ πιθανόν να προκύψει πρόβλημα καθώς Νομοτε…

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ " ΤΑ ΚΟΝΤΟΒΟΥΝΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821 "

ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΡΙΠΥΛΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ : ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΣΑΦΛΑΟΥΡΟ ΣΤΟ ΛΑΝΤΖΟΥΝΑΤΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ !

Ο Ελληνικός χώρος, σε άλλους καιρούς, σπάρθηκε από κάστρα, που στάθηκαν τα παρατηρητήρια των σημείων του ορίζοντα. Τα κάστρα, κρατούσαν όρθια την ψυχή τους και η πνοή τους απλωνόταν κυριαρχικά σε ψηλά βουνά, φωτεινές πεδιάδες και γλαυκές θάλασσες.Ένα από αυτά τα κάστρα, είναι και το Σαφλαούρο Τριφυλίας.Η ονομασία του είναι Ενετική. Προέρχεται από το San Flauro, που σημαίνει Άγιος Φλώρος. Βρίσκεται δίπλα στο χωριό Λαντζουνάτου, στην κορυφή του κωνικού βουνού Ψηλοπυργάκι, σε υψόμετρο 850 μέτρων. Γύρω του τα βουνά Μπούρα και Προφήτης Ηλίας και κάτω το ιστορικό «Αλώνι» από την εποχή της Τουρκοκρατίας, δίπλα στον Άη-Θανάση, που γιορτάζει το Μάη.
Το κάστρο, είναι ένα από τα πιο καλά οχυρωμένα των Κοντοβουνίων. Μικρό σε διαστάσεις, αλλά με θαυμάσια αρχιτεκτονική. Οι διαστάσεις του, ακολουθούν τη φυσική διαμόρφωση του εδάφους, με μεγαλύτερο μήκος τη βόρεια και τη νότια πλευρά, στην οποία βρισκόταν και η πύλη του.   Στις τέσσερις άκρες του, είναι 4 ψηλοί πύργοι, κούφιοι από μέσα που επικοινωνού…