Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Απρίλιος, 2016

Ο ΟΜΙΛΟΣ ΤΡΙΠΥΛΙΩΤΩΝ ΦΙΛΩΝ ΤΟΥ ΑΡΚΑΔΙΚΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ ΕΥΧΕΤΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!

Το διοικητικό συμβούλιο του ΟΜΙΛΟΥ ΤΡΙΠΥΛΙΩΤΩΝ ΦΙΛΩΝ ΤΟΥ ΑΡΚΑΔΙΚΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ ΕΥΧΕΤΑΙ ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ .

ΟΜΙΛΟΣ ΤΡΙΠΥΛΙΩΤΩΝ ΦΙΛΩΝ ΑΡΚΑΔΙΚΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ!

Ο όμιλος Τριπυλιωτών Φίλων του Αρκαδικού Ποταμού,  ανακοινώνει ότι τη Τρίτη του ΠΑΣΧΑ (3-05-2016),  έχουν προσκληθεί τα  μέλη του Δ.Σ.  για συμβούλιο στο ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ  Κυπαρισσίας και ώρα 20.00. Μπορούν να παραβρεθούν και απλά μέλη του Ομίλου.

ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΑΡΚΟΥ ΦΙΛΩΝ ΤΡΙΠΥΛΙΩΤΩΝ ΤΟΥ ΑΡΚΑΔΙΚΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ ( ΤΡΙΠΥΛΗ ΤΡΥΦΙΛΙΑΣ) 2

ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΑΡΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΦΙΛΩΝ ΤΡΙΠΥΛΙΩΤΩΝ ΤΟΥ ΑΡΚΑΔΙΚΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ ( ΤΡΙΠΥΛΗ ΤΡΥΦΙΛΙΑΣ)

ΤΟ ΑΛΕΣΜΑ ΣΤΟΝ ΝΕΡΟΜΥΛΟ!

Η ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΤΟΥ ΝΕΡΟΜΥΛΟΥ ΠΑΠΑΣΤΑΜΑΤΗ ΣΤΟ ΑΡΤΙΚΑΙΪΚΟ ΠΟΤΑΜΙ, Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΜΥΛΟΥ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΦΩΤΗ ΤΥΡΟΓΑΛΑ. Η ΘΕΣΗ ΡΟΜΑΝΤΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΖΕΔΕΣ ΤΟΥ ΓΕΥΣΤΙΚΩΤΑΤΟΙ. φωτογραφικό αρχείο ΚΟΜΙΑΝΟΥ ΠΙΠΗ Σε προηγούμενες εργασίες αναφέρθηκα, στον τρόπο θερισμού του σταριού. Η σημερινή εργασία μου, αναφέρεται στο άλεσμα.  Οι νοικοκυρές έπαιρναν από το σιτάμπαρο, μία κασσέλα με χωρίσματα, που αποθήκευαν τον καρπό τους, αλλού το στάρι, αλλού το κριθάρι,  το καλαμπόκι (η κούκλα ),η βρώμη. Όση ποσότητα χρειαζόταν, και με το «αρίλογο»(κρισάρα με μεγάλα ανοίγματα), καθάριζαν το στάρι και γενικά τα «Γεννήματα». μετά το έπλεναν και την ημέρα, το αφηναν κάτω από τον ήλιο για να στεγνώσει. Το τσουβάλιαζαν και δρόμο με…….
Η ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΤΟΥ ΝΕΡΟΜΥΛΟΥ ΠΑΠΑΣΤΑΜΑΤΗ. ΚΑΙ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΙΚΟΝΑ, ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΦΩΤΗ ΤΥΡΟΓΑΛΑ. Φωτογραφικό αρχείο ΚΟΜΙΑΝΟΥ ΠΙΠΗ το «βασταγό» (ζώο) για τον μύλο. Οι αλευρόμυλοι εκείνη την εποχή, δούλευαν με λιθάρια που τα κινούσε το νερό. στην περιοχή μας υπήρχε ο μύλος του Παπασταμάτη, στο π…