Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016

ΚΑΤΑΒΑΣΗ ΑΡΚΑΔΙΚΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ 2016 ( ΜΕΡΟΣ 2ο)




"....Η περιπέτεια αρχίζει με την συμμετοχή δεκαοκτώ υπέροχων συντοπιτών.  Ο κύριος Ράμμος Αυγερινός αρχηγός της ομάδας, μαζί με την υπέροχη και ευπροσήγορη Γιώτα από την  Κυπαρισσία, έδωσαν ένα ιδιαίτερο τόνο φέτος στην εμπειρία της κατάβασης του Αρκαδικού ποταμού, την οποία  βιώσαμε  όλοι οι συμμετέχοντες της εκδήλωσης με τον δικό του τρόπο ο καθένας ξεχωριστά και μοναδικά, τον περασμένο Αύγουστο..."



"...Η ομάδα προσεγγίζει το σημείο εκκίνησης το οποίο βρίσκεται ακριβώς στο σημείο που ενώνονται το Σελλαίικο και το Κοπανακεικο και σχηματίζουν όλα μαζί το ποτάμι που λέγεται Αρκαδικός.   Το εν λόγω σημείο,  ονομάζεται Διπόταμος!.." 




"...Η περιοχή του Διποτάμου είναι ένα επιβλητικό ξεχωριστό σημείο στο ποτάμι. Τεράστιοι ογκόλιθοι δεξιά και αριστερά δημιουργούν ένα απόκοσμο αλλά μαγευτικό τοπίο..."



"...Η κατάβαση μέσα στο ποτάμι ξεκινά με την κυρία Γιώτα συνεχώς να μετράει τα ακόμα...  της παρέας μπας και χαθεί κανείς, προκαλώντας τα πειράγματα και τα αστεία της ομάδας!  Η συνέχεια απέδειξε τον λόγο,  της εμμονής αφού είχε τις ρίζες  στην " επαγγελματική διαστροφή ", καθότι η κυρία Γιώτα είναι  ξεναγός τα τελευταία χρόνια , ξεδιαλύνοντας έτσι  την απορία μου!  Η σπίθα η  μασκότ από την αρχή δεν έπαψε να  εξερευνά το τοπίο ακατάπαυστα, ενώ  ο  αρχηγός της ομάδας μαζί με τον υπέροχο βοηθό και γυμναστή στο επάγγελμα  Γιώργο Ράμμο, να μας καθοδηγούν   στοργικά , και να μας ενημερώνουν για το ποτάμι και την γύρω φυσική ομορφιά!





"... Η περιοχή Διποταμος έχει  και μια συμβολική σημασία, καθώς πέραν της ανείπωτης φυσικής ομορφιάς, είναι το σημείο που ενώνονται δυο ποτάμια της περιοχής και συνεχίζουν μαζί προς την θάλασσα σχηματίζοντας τον αρκαδικό ποταμό.  Από την μια η φυσική εξέλιξη της ροής του νερού από τα βουνά της Τριπύλης και την περιοχής του Κοπανακίου και των όμορων σε αυτό περιοχές και από την άλλη δίνει μια ποιο βαθύτερη  υπόσταση  στην έννοια της εν λόγω συνένωσης,   αναφορικά με τις διαφοροποιήσεις και τις εντάσεις  τοπικιστικών δυναμικών,  τάσεων, αντεγκλήσεων  και αποκλίσεων.

Είναι προφανές ότι,  η έννοια αυτή  υποβοηθά να  υπερκεραστούν καταστάσεις τοπικιστικών προστριβών στο βωμό της σύνθεσης και όχι της αποσύνθεσης. Το ποτάμι μαζί με τα δύο ποτάμια ( Κοπανακεικο και Σελλαίικο) περνά από  πολλές περιοχές με χωριά  στα οποία έχει  διάφορα τοπωνύμια. Τα τοπωνύμια αυτά έχουν το καθένα και μια τοπική  ιστορική δυναμική ( πχ Σελλαίικο), συνυφασμένα με την τοπική ιστορία και παράδοση.   

Προφανώς και  τα τοπωνύμια τυγχάνουν τον απόλυτο σεβασμό από όλους,  και σε καμία περίπτωση κανένας και για τίποτα δεν είχε αλλά και ούτε έχει την διάθεση να τα καπηλευθεί και να τα αλλοιώσει ονοματολογικά. Ωστόσο, το ποτάμι είναι ένα και αδιαίρετο στο σύνολο του και έτσι θα πρέπει σύμφωνα με την κοινή λογική να αντιμετωπίζεται ονοματολογικά.



"..Η πορεία έχει μικρή έως μεσαίας κλίμακα δυσκολίας . Στο παρακάτω βίντεο η ομάδα διασχίζει μια λίμνη με αρκετό βάθος. ( από μισό ως ενάμιση μέτρο περίπου)..."





"...Η αγαπητή Γιώτα στο παρακάτω βίντεο εξωτερικεύει στην κάμερα της στιγμής το πώς νιώθει και βλέπει μέσα από την δικής της οπτική γωνιά και ψυχικό κόσμο την εν λόγω εμπειρία..."




Το άρθρο επιμελήθηκε ο Διαχειριστής του  Sella Messinias Blong News Nemesis- Περιοχή Τριπύλης.








Sella Messinias Blog News- Nemesis

 Το περιεχόμενο του Blog αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του Sella Messinias Blog News Nemeis . Οποιαδήποτε πληροφορία (κείμενο, εικόνες, γραφικά) περιέχεται στο blog μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για προσωπική, μη εμπορική χρήση. Είναι παράνομη η αντιγραφή, αναπαραγωγή, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, μέρους ή του συνόλου των περιεχομένων του Blog χωρίς προηγούμενη έγγραφη συγκατάθεση ή αναφορά της σελίδας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου
- Παρακαλουμε αφηστε το σχολιο σας στα Ελληνικα και σε κοσμιο υφος.
Σχολια με greeklish και υβριστικου περιεχομενου θα διαγραφονται.
- H Ομαδα Διαχειρισης του Sella News Nemesis Blog δεν αντιπαρατιθεται και δεν συνδιαλεγεται με τους αναγνωστες στο πεδιο σχολιασμου,σχετικα με δημοσιευσεις και αρθρα(με μονη εξαιρεση διαδικαστικα-λειτουργικα θεματα του ιστολογιου).
- Οι αποψεις των αναγνωστων δεν αντιπροσωπευουν τις θεσεις του blog και αποτελουν αποκλειστικα προσωπικες τους τοποθετησεις

H καλύτερη εκδίκηση είναι η λήθη.... Να πνίγεις έναν εχθρό στην σκόνη της μηδαμινότητάς του. ~~ Baltasar Gracian

  Τραγικό το χάσιμο χρόνου να μαλώνεις με έναν  ανόητο και φανατικό που δε νοιάζεται για την αλήθεια, αλλά μόνο για τη νίκη των πεποιθήσεω...