Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ ΠΟΤΑΜΟΣ " ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΕΛΛΑ-ΔΑΡΑ" : ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΜΕΓΑΛΟ ΒΗΜΑ !

ΒΑΣΩ ΒΡΕΤΤΟΥ
ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΑΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ ΠΟΤΑΜΟΣ
ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΕΛΛΑ-ΔΑΡΑ
ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2014
Το όραμα και η προοπτική, απαιτούν μια συνεχή και αέναη προσπάθεια για καινοτομία, αλλά και στρατηγικές  τροποποιήσεων  με στόχο την εναρμόνιση  με τις διαφαινόμενες διαμορφωθείσες τάσεις του ευρύτερου περιβάλλοντος.  Ως εκ τούτου ένα αρχαίο γνωμικό λέει:
<<…Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός...>> Πλάτων, 427-347 π.Χ., Φιλόσοφος. Στην νεότερη ιστορία αυτό το γνωμικό αναφέρεται ως  << Κάθε αρχή και δύσκολη>>,  από τον σοφό λαό μας.  Το πρώτο στάδιο κάθε εγχειρήματος είναι το πιο σημαντικό και αυτό βλέπουμε να επιτυγχάνεται από τις  δραστηριότητες που αναπτύσσει ο Όμιλος φίλων Αρκαδικού Ποταμού στην περιοχή Σελλά- Δάρα και αναμφίβολα τα έχει καταφέρει μια χαρά μέχρι τώρα!

Η βασική προϋπόθεση για την ανάπτυξη και εξέλιξη,  τόσο των  κοινωνιών,  όσο και κατ’ επέκταση των τοπικών περιοχών,  είναι η συνεχής βελτίωση της ποιότητας, σε όλες τις εκφάνσεις της ανθρώπινης δραστηριότητας. Είναι αυτονόητο, ότι κάθε τι νέο, αναμένεται ότι θα επιφέρει ανακατατάξεις, αντιδράσεις αλλά και μια αναγκαία διαδικασία προσαρμογής στην νέα τάξη πραγμάτων.

Πλέον για τον Όμιλο φίλων Αρκαδικού ποταμού και δη για τον κύριο πρόεδρο Παναγιώτη Αδαμόπουλο,  αποτελεί πρόκληση η περαιτέρω μελλοντική πορεία και ανάπτυξη του πάρκου και των μονοπατιών, που έχουν μέχρι τώρα διανοιχτεί  κατά μήκος του ποταμού με αφετηρία το πάρκο. Μέχρι τώρα το πάρκο, τα μονοπάτια και τις  εκδηλώσεις , τα υπερκέραζε μια βασική ιδέα και όραμα που ασπάζονται καθολικά όλα τα μέλη και το ΔΣ του ομίλου.  Αυτό έχει να κάνει με την ανάγκη δημιουργίας  (φράγματος) ή μικρότερων φραγμάτων κατά μήκος του ποταμού. Το εν λόγω όραμα αποτελεί  διακαή, διαχρονικό αλλά και σταθερό πόθο και στόχο .
 

 .........Η μεγάλη προσπάθεια δεν συνοδεύεται πάντα από μεγάλη επιτυχία. Μπορεί τελικά να μην λάβεις αυτό που θέλεις, σίγουρα όμως θα λάβεις αυτό που σου αξίζει.......
Η επίτευξη αυτού του φιλόδοξου αλλά ρεαλιστικού οράματος, συνθέτει ένα  διττό στόχο.
 
Από την μια αναμφίβολα η χρηστικότητα  για την περιοχή Τριφυλίας θα είναι τεράστια στην γεωργία και  την αγροτική παραγωγή γενικότερα  και από την άλλη η  ωφελιμότητα στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής Τριπύλης, θα επιφέρει τεράστια οφέλη για όλους.

Ως εκ τούτου, ο όμιλος πλέον κοιτάζει και σχεδιάζει τα επόμενα βήματα, και σε άλλους στόχους.

Συγκεκριμένα οραματίζεται την κατασκευή μιας ξύλινης κρεμαστής γέφυρας από το πάρκο μέχρι απέναντι στο σημείο που κατεβαίνει το παλιό μονοπάτι από το Σελλά.

 Απόρροια αυτού του οράματος καθώς και της ανάγκης για την επιστημονική του μελέτη σε πρώτη φάση, ο κύριος πρόεδρος προσκάλεσε την συντοπίτισσα μας  Αρχιτέκτονα Μηχανικό Βασιλική Βρεττού με έδρα την Κυπαρίσσια, η οποία  διαπρέπει επαγγελματικά στην περιοχή πολλά χρόνια.

Η κυρία Βρεττού είναι συνιδιοκτήτης της εταιρείας Οίκο-Δόμηση ( ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΒΡΕΤΤΟΥ- ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΤΣΙΓΚΑΝΟΥ Ο.Ε.) και μπορείτε να διαβάσετε περισσότερες πληροφορίες στον ηλεκτρονικό ιστότοπο της εν λόγω εταιρίας http://www.oiko-domisi.gr/

Τη πρόσκληση του κ. προέδρου όχι μόνο αποδέχτηκε με μεγάλη χαρά η κα Βρεττού,  αλλά πλειοδότησε εκφράζοντας την επιθυμία να γίνει μέλος του Ομίλου. Για τον Όμιλο αποτελεί εξαίρετη τιμή η συμμετοχή στο δυναμικό του διακεκριμένων επιστημόνων της περιοχής μας. Στη φωτογραφία που επισυνάπτουμε στο ποτάμι, είναι καταφανής ο προβληματισμός της να συλλάβει την ιδέα για να δημιουργήσει ως υπεύθυνη επιστήμονας ένα έργο συμβατό με το περιβάλλον,  ασφαλές, λειτουργικό, αλλά και μέσα στις οικονομικές δυνατότητες του Ομίλου.

Ως βασικό εργαλείο,  επιλέχθηκε η διαδικασία αναγνώρισης και τιμολόγησης των χωρικών ενοτήτων της περιοχής του πάρκου. Η εν λόγω διαδικασία είχε στόχο την συνθετική ανάγνωση των δραστηριοτήτων στην περιοχή αναφορά. Υπό αυτή την έννοια περιλάμβανε την αναγνώριση  της υφιστάμενης κατάστασης την αναγνώριση των δυνατοτήτων και παρεμβάσεων στο χώρο με ταυτόχρονη διατήρηση των ποιοτήτων και εξασφάλιση της μελλοντικής βιωσιμότητας της υπό μελέτης ξύλινης γέφυρας.

Συμπερασματικά, μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα, ότι η κυρία Βρεττού εντυπωσιάστηκε τόσο από τον περιβάλλοντα χώρο και το τοπίο,  όσο και από την προοπτική που διαφαίνεται να υλοποιήσει ο όμιλος  το εν λόγω Project της γέφυρας. Ως εκ τούτου, πέραν του γεγονότος ότι,  προθυμοποιήθηκε να συντάξει την μελέτη ΔΩΡΕΑΝ για τον όμιλο, εκδήλωσε ταυτόχρονα και το ενδιαφέρον να γίνει μέλος του Ομίλου.  Ο κύριος πρόεδρος του Ομίλου φίλων Αρκαδικού ποταμού, διατύπωσε  δημοσίως τις ευχαριστίες για την εξαίρετη και αφιλοκερδή πρόθεση της μηχανικού κυρίας Βρεττού, να συντάξει την μελέτη κατασκευής, ως μια ευγενή  προσφορά για τον Όμιλο φίλων Αρκαδικού ποταμού! .  
...Τα όνειρα είναι όπως τα θαύματα. Βγαίνουν αληθινά μόνον όταν πιστεύεις σ’ αυτά....


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου
- Παρακαλουμε αφηστε το σχολιο σας στα Ελληνικα και σε κοσμιο υφος.
Σχολια με greeklish και υβριστικου περιεχομενου θα διαγραφονται.
- H Ομαδα Διαχειρισης του Sella News Nemesis Blog δεν αντιπαρατιθεται και δεν συνδιαλεγεται με τους αναγνωστες στο πεδιο σχολιασμου,σχετικα με δημοσιευσεις και αρθρα(με μονη εξαιρεση διαδικαστικα-λειτουργικα θεματα του ιστολογιου).
- Οι αποψεις των αναγνωστων δεν αντιπροσωπευουν τις θεσεις του blog και αποτελουν αποκλειστικα προσωπικες τους τοποθετησεις

H καλύτερη εκδίκηση είναι η λήθη.... Να πνίγεις έναν εχθρό στην σκόνη της μηδαμινότητάς του. ~~ Baltasar Gracian

  Τραγικό το χάσιμο χρόνου να μαλώνεις με έναν  ανόητο και φανατικό που δε νοιάζεται για την αλήθεια, αλλά μόνο για τη νίκη των πεποιθήσεω...