Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014

ΣΤΟΝ ΑΡΚΑΔΙΚΟ ΠΟΤΑΜΟ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ...!

ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΝΕΡΟΜΥΛΟΣ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΑΙΩΝ
ΣΕΛΛΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ ΠΟΤΑΜΟΣ 10-08-2014
ΤΟΠΩΝΥΜΙΟ (ΣΕΛΛΕΙΚΟ ΠΟΤΑΜΙ)
Είναι κάποιες στιγμές που η νηφαλιότητα, η λογική και ο ρεαλισμός λαμβάνουν την μεγίστη δυνατή τιμή. Ίσως είναι η ένταση των αισθήσεων και της θετικής ενέργειας που λαμβάνουμε από γεγονότα που βοηθούν να συγκεραστούν τα παραπάνω... Οι εν λόγω συνθήκες, πιθανόν μας βοηθούν να βλέπουμε την λογική των πραγμάτων,  που έχουν καθιερωθεί με ισχυρά πρότυπα στο μυαλό μας διαχρονικά διαφορετικά, καθώς αυτά συνθέτουν έναν ανυπέρβλητο φράχτη στην εξέλιξη και  ως άτομα  αλλά και ως κοινωνία, γενικότερα. Είναι εκείνες οι στιγμές,  που κάποιοι άνθρωποι κινούμενοι έξω από το παραπάνω <<matrix>>, βλέπουν τα πράγματα από διαφορετική γωνία και πολύ πιθανόν να προσεγγίζουν την πραγματικότητα, έναντι κάποιων άλλων που ενδεχομένως να τα  βλέπουν με μια  άλλη οπτική γωνία, που  όχι μόνο δεν μπορεί να προσεγγίσει την πραγματικότητα, αλλά  πολύ πιθανόν να την έχει και  υπό στρέβλωση.. ...! Υπό αυτή την έννοια τον περασμένο Αύγουστο στην εκδήλωση που πραγματοποίησε ο Όμιλος φίλων Αρκαδικού ποταμού στην περιοχή του Σελλά, συνάντησα πολλούς και αξιόλογους συντοπίτες να συμμετάσχουν ένθερμα στην εν λόγω εκδήλωση.

ΚΩΣΤΑΣ ΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ(ΚΑΛΟΝΕΡΟ)
ΙΑΤΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ / ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΟΛΟΓΟΣ
ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ ΠΟΤΑΜΟΣ ΣΤΙΣ 10-08-2014
Κατά την διάρκεια της κατάβασης, συνομίλησα επανειλημμένα με τον κύριο Κώστα Νασόπουλο, από το Καλονερό Τριφυλίας, όπως βέβαια και με πολλούς άλλους συμπατριώτες. Ο κύριος Νασόπουλος, για όσους δεν γνωρίζουν είναι επιστήμονας (Γιατρός ) και αγαπά τον τόπο καταγωγής και τα κοινά. Είναι αυτονόητο ότι  ασχολείται ενεργά στον Πολιτιστικό και Οικολογικό  Σύλλογο στο Καλονερό.  Στη εν λόγω εκδήλωση, είχαμε την ευκαιρία να ανταλλάξουμε γρήγορες και  σημαντικές απόψεις. Στο παρακάτω βίντεο όπως μπορείτε και να δείτε, αλλά και να ακούσετε, αναφέρθηκε χαρακτηριστικά για τον Νερόμυλο των Αργυροπουλαίων που παραμένει αγέρωχος απέναντι από το πάρκο του Ομίλου, χρόνια τώρα, για να μας θυμίζει την πολιτιστική κληρονομία του τόπου και να μας προσκαλεί να κάνουμε κάτι γι' αυτόν!!!

Είναι εντυπωσιακό και συνάμα συγκινητικό  για μένα το γεγονός,  ότι άπαντες οι συμμετέχοντες, αναφέρθηκαν για την σημασία την ομορφιά την πολιτιστική κληρονομιά αλλά κυρίως  την αναγκαιότητα να γίνει η ανάπλαση και αναστήλωση... Πραγματικά νιώθω θλίψη και απογοήτευση που οι κληρονόμοι του νερόμυλου δεν δείχνουν την ίδια ζέση.... και από κάποιους υπάρχει και  παντελή αδιαφορία αλλά και σαμποτάρισμα στην ιδέα ανάπλασης...Δυστυχώς!
Σε αντίθεση με την ειλικρινή πρόθεση πολλών συντοπιτών να βοηθήσουν προς αυτή την κατεύθυνση!!

Ο κύριος Νασόπουλος τόνισε  δυο σημαντικές  αλήθειες
Η πρώτη ακούει στο όνομα της Συλλογικότητας και  της σύνθεσης ..”ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΝΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΜΑΣ»

Η δεύτερη έχει να κάνει με μια καυστική αλήθεια για   τον  εν λόγω Νερόμυλο, που θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη,  ένθεν και ένθεν…. “ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ…ΤΕΤΟΙΑ ΜΝΗΜEΙΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΙΣΧΥΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ”
 

Προσωπικά,  ως απόγονος της εν λόγω οικογένειας και εν δυνάμει μεριδίου κληρονόμος, συντάσσομαι  με αυτή την άποψη, καθώς πιστεύω ότι η πολυπλοκότητα του ιδιοκτησιακού καθεστώτος ( πολλοί κληρονόμοι), καθιστά σχεδόν αδύνατη την συνεννόηση και την συμπόρευση στο όραμα για  την ανακατασκευή και αναστήλωση του ιστορικού Νερόμυλου. Επιπλέον,  πιστεύω ότι πλέον το ιστορικό κτίσμα, θα μπορούσε να αποτελέσει ένα σημείο αναφοράς της περιοχής, εάν αναδεικνυόταν μέσω των επισήμων φορέων της πολιτείας , χωρίς βέβαια να αλλοιωθεί το πνεύμα και η ιστορία της μεγάλης οικογένειας των Αργυροπουλαίων της περιοχής, που τον κατασκεύασαν και τον λειτούργησαν για πάρα πολλά χρόνια.  



Μπορείτε να δείτε το παρακάτω βίντεο, πατώντας το Play, αλλά πρώτα να πατήσετε Pause στο LiveStream πάνω δεξιά του Blog, με τίτλο ( ΧΡΗΣΙΜΑ ΝΕΑ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ). 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου
- Παρακαλουμε αφηστε το σχολιο σας στα Ελληνικα και σε κοσμιο υφος.
Σχολια με greeklish και υβριστικου περιεχομενου θα διαγραφονται.
- H Ομαδα Διαχειρισης του Sella News Nemesis Blog δεν αντιπαρατιθεται και δεν συνδιαλεγεται με τους αναγνωστες στο πεδιο σχολιασμου,σχετικα με δημοσιευσεις και αρθρα(με μονη εξαιρεση διαδικαστικα-λειτουργικα θεματα του ιστολογιου).
- Οι αποψεις των αναγνωστων δεν αντιπροσωπευουν τις θεσεις του blog και αποτελουν αποκλειστικα προσωπικες τους τοποθετησεις

H καλύτερη εκδίκηση είναι η λήθη.... Να πνίγεις έναν εχθρό στην σκόνη της μηδαμινότητάς του. ~~ Baltasar Gracian

  Τραγικό το χάσιμο χρόνου να μαλώνεις με έναν  ανόητο και φανατικό που δε νοιάζεται για την αλήθεια, αλλά μόνο για τη νίκη των πεποιθήσεω...