Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

AΡΚΑΔΙΚΟΣ ΠΟΤΑΜΟΣ -ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΦΡΑΓΜΑ ! ( ΠΕΜΠΤΗ, 11 ΜΑΡΤΙΟΥ 2010 )

Κάποιες αποφάσεις του παρελθόντος  προερχόμενους από τους Θεσμικούς φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, δεν χάνουν την σημασία τους, άσχετα με το εάν έχουν υλοποιηθεί η όχι, καθώς το θέμα που αφορά δεν παραμένει διαχρονικά επίκαιρο, λόγω της προστιθέμενης αξία που περικλείεται σε αυτό!  Συγκεκριμένα το Μάρτιο του 2010 πάρθηκε μια σημαντική απόφαση από το τότε Δημοτικό Συμβούλιο, και αφορούσε την κατασκευή φράγματος στον Αρκαδικό Ποταμό. Την απόφαση αυτή το ΣΕΛΛΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ BLOG NEWS-NEMESIS, την αναδημοσιεύει  από το τοπικό μεσσηνιακό blog  Ttrifylianews . Ο λόγος είναι προφανές. Το κάνουμε γιατί πιστεύουμε ακράδαντα ότι αυτό το έργο επιβάλλεται να πραγματοποιηθεί στην περιοχή , καθώς εκτιμάται ότι θα προσδώσει ανυπολόγιστα θετικά οφέλη τόσο στην ευρύτερη περιοχή της Τριπύλης, όσο και της Τριφυλίας.  Ο υφιστάμενος Όμιλος φίλων Τριπυλιωτών Αρκαδικού, που δραστηριοποιείται έντονα στην περιοχή, κινείται επακριβώς προς αυτή την κατεύθυνση. Αποτελεί επιβεβλημένο καθήκον, αλλά και υποχρέωση, όλων όσων αντιλαμβάνονται τις προοπτικές αυτού το εγχειρήματος και της προσπάθειας που καταβάλουν ορισμένοι συντοπίτες μας, να βοηθήσουν  σύσσωμα, έτσι ώστε να επιτευχτεί η κατασκευή του φράγματος.

  Ο Διαχειριστής του ΣΕΛΛΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ  Blog News Nemesis , Βασίλειος Αργυρόπουλος

Αρκαδικός. Στο ύψος της Τριπύλης.

Πέμπτη, 11 Μαρτίου 2010
Ομόφωνη απόφαση για τη δυναμική διεκδίκηση δημιουργίας φράγματος στον Αρκαδικό ποταμό (Σελλέικο ποτάμι στην Τριπύλα) έλαβε στην προχθεσινή του συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο Κυπαρισσίας, μετά από σχετικό αίτημα (από τον Αύγουστο) του Ομίλου Τριπυλιωτών Φίλων του Αρκαδικού ποταμού!
Στη συνεδρίαση συμμετείχαν..............
ο πρόεδρος της Κοινότητας Τριπύλης Θεόδωρος Τσαλαμανδρής και ο πρόεδρος του Ομίλου Παναγιώτης Αδαμόπουλος, όπως και άλλα μέλη του Ομίλου.
Ο κ. Τσαλαμανδρής ανέφερε ένα σύντομο «ιστορικό» του θέματος και τόνισε πως, με πρωτοβουλία του Ομίλου, γίνεται μια νέα προσπάθεια για φράγμα στο Σελλέικο ποτάμι… «Τα οφέλη είναι πολλά για όλη την περιοχή… Και σας καλούμε, καλούμε όλους τους όμορους – παραποτάμιους Δήμους, σε μια σύμπραξη και ένωση δυνάμεων, για να προωθήσουμε το αίτημά μας και να διεκδικήσουμε την υλοποίησή του». Ο πρόεδρος της Κοινότητας είπε πως απαιτούνται 4 μελέτες και η Κοινότητα Τριπύλης έχει πάρει ήδη σχετική απόφαση.
Ο κ. Αδαμόπουλος χαρακτήρισε ιστορική τη μέρα για την Τριφυλία, αφού το Δ.Σ. της Κυπαρισσίας επρόκειτο να λάβει απόφαση για το φράγμα και τόνισε: «Θεωρούμε απαράδεκτο έως εγκληματικό ο τεράστιος όγκος των υδάτων του Αρκαδικού ποταμού, του Νείλου της Τριφυλίας, να χύνεται έτσι στη θάλασσα…», και σημείωσε πως πρέπει να δημιουργηθεί ενιαίο αυτοδιοικητικό μπλοκ για να λειτουργήσει διεκδικητικά. Αναφέρθηκε στα στοιχεία που υπάρχουν για το ποτάμι και την κατόπτευση του χώρου που έκανε ο γεωλόγος Μιχ. Σταματάκης, κατόπιν προσκλήσεώς τους, και πρόσθεσε ότι ο Όμιλος έχει περί τα 200 μέλη και όλο και περισσότεροι αγκαλιάζουν την προσπάθεια, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο της πράσινης ανάπτυξης!
Ο δήμαρχος Κυπαρισσίας τόνισε σχετικά: «Το πόσο χρήσιμο μπορεί να είναι ένα τέτοιο έργο στην περιοχή, μπορεί κανείς να το αντιληφθεί… Είναι ένα έργο που πρέπει να διεκδικήσουμε κι έχει ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό… μιλάμε για μινιμαλιστικά μικρής τάξεως έργα… είναι ό,τι καλύτερο για την περιοχή…».
Ο επικεφαλής της Α.ΔΗ.Κ. Θανάσης Πετρόπουλος (που έλκει την καταγωγή του από το Ραπτόπουλο) συνεχάρη τον πρόεδρο του Ομίλου για την πρωτοβουλία και τον πρόεδρο της Κοινότητας για τη στήριξη που παρέχει και σημείωσε: «Μετά από 30 χρόνια, που εγώ θυμάμαι να ψηφίζω, οι πολιτικοί για δύο μιλούσαν και έδιναν υποσχέσεις, το φράγμα στο Κρίτσι και την τυποποίηση του λαδιού… Παχιά λόγια… Σήμερα, διαφαίνεται μία ελπίδα! Το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να πάρουμε μια ομόφωνη απόφαση και να μπούμε μπροστά στη διεκδίκηση!».
Υπέρ της λήψης ομόφωνης απόφασης, της στήριξης του αιτήματος και της δυναμικής διεκδίκησης για τη δημιουργία φράγματος, τάχθηκαν με τοποθετήσεις τους και οι δημοτικοί σύμβουλοι της Α.ΔΗ.Κ. Σωτήρης Γιαννόπουλος (κατάγεται από το Ραπτόπουλο) και Σωτήρης Μπακούρος.ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ

Ο Διαχειριστής του ΣΕΛΛΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ  Blog News Nemesis , Βασίλειος Αργυρόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου
- Παρακαλουμε αφηστε το σχολιο σας στα Ελληνικα και σε κοσμιο υφος.
Σχολια με greeklish και υβριστικου περιεχομενου θα διαγραφονται.
- H Ομαδα Διαχειρισης του Sella News Nemesis Blog δεν αντιπαρατιθεται και δεν συνδιαλεγεται με τους αναγνωστες στο πεδιο σχολιασμου,σχετικα με δημοσιευσεις και αρθρα(με μονη εξαιρεση διαδικαστικα-λειτουργικα θεματα του ιστολογιου).
- Οι αποψεις των αναγνωστων δεν αντιπροσωπευουν τις θεσεις του blog και αποτελουν αποκλειστικα προσωπικες τους τοποθετησεις

H καλύτερη εκδίκηση είναι η λήθη.... Να πνίγεις έναν εχθρό στην σκόνη της μηδαμινότητάς του. ~~ Baltasar Gracian

  Τραγικό το χάσιμο χρόνου να μαλώνεις με έναν  ανόητο και φανατικό που δε νοιάζεται για την αλήθεια, αλλά μόνο για τη νίκη των πεποιθήσεω...