Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

ΛΑΜΠΡΟΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΤΟΥ ΑΗ ΝΙΚΗΤΑ ΣΤΟ ΣΕΛΛΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Λαμπρός ήταν ο Τρυπιλιώτικος εορτασμός, αλλά  και η εορταστική θεία λειτουργία του Αγίου Νικήτα στο ομώνυμο μοναστήρι του Σελλά,  παρουσία  επισήμων και τοπικών παραγόντων. Με κατάνυξη και εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια τελέστηκε σήμερα Δευτέρα 15/09 η εορταστική θεία λειτουργία στον Αγιο Νικήτα.  Ιδιαίτερη τιμή για το Σελλά και τον  εορτασμό, αποτέλεσε  αναμφίβολα η παρουσία του Μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας Χρυσόστομου, που κήρυξε το θείο λόγο στο μοναστήρι,  καθώς και του  Δημάρχου Τριφυλίας Παναγιώτη Κατσίβελα, δίνοντας χρώμα στον φετινό εορτασμό του μοναστηριού. Ωστόσο, δε μπορεί κανείς να παραβλέψει την παρουσία πλήθους πιστών από το Σελλά, τα γύρω χωριά, αλλά και από την Κυπαρισσία, που κατέκλισαν  φέτος τον Άγιο Νικήτα, στην κορυφή του βουνού του Άη Λια, και απόλαυσαν τον εορτασμό. Να επισημάνουμε την παρουσία του  παρέδρου Σελλά, Παναγιώτη Ντέντε, του τέως παρέδρου Σελλά Δημητρίου Παναγόπουλου, του προέδρου του Ομίλου φίλων Τριπυλιωτών Αρκαδικού Ποταμού, Τάκη Αδαμόπουλου, των τέως προέδρων του Πολιτιστικού Συλλόγου Σελλά  <<Η Αγια Τριάς>>, Δημήτρη Δημητρόπουλου, Χάιδως Παναγιωτοπούλου και Παναγιώτας Γεωργακοπούλου,  αλλά και πολλών άλλων συντοπιτών μας. 


H παρουσία του Δημάρχου μας (Παναγιώτη Κατσίβελα), ο οποίος  συνοδευόταν  από την σύζυγό του Ευγενία, λάμπρυνε το φετινό εορτασμό του <<μοναστηριού>> της Τριπύλης και δη του Σελλά Τριφυλίας.  Την αμέριστη φιλοξενία προς τον Δήμαρχο μας, ανέλαβε, ως όφειλε, ο νεοεκλεγέντας Πάρεδρος του Σελλά, Παναγιώτης Ντέντες (δεξιά στην φωτογραφία). Η εν λόγω επίσκεψη στην περιοχή της Τριπύλης από  τον  νεοεκλεγέντα Δήμαρχο της Τριφυλίας, δίνει μια εξέχουσα σημασία και ουσία πέραν του συμβολισμού στην περιοχή μας. Και αυτό γιατί αμφότερα δόθηκε η ευκαιρία τόσο στον  Δήμαρχο να γνωρίσει, να δει  και να συνομιλήσει με τους τοπικούς παράγοντες αλλά και τον κόσμο, για θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης,  όσο και για τον κόσμο της περιοχής Τριπύλης, που είχε την ευκαιρία να εκφράσει ιδίοις όμασι τα θέματα και τα προβλήματα που απασχολούν την περιοχή.  Επιπλέον,   ο Δήμαρχος  περιηγήθηκε στο πάρκο φίλων Αρκαδικού Ποταμού στη περιοχή του Σελλά,  από τον πρόεδρο του Ομίλου, Τάκη Αδαμόπουλο και είχε μια πολύ καλή ευκαιρία  να σχηματίσει πλήρη εικόνα για το ποτάμι και τις δραστηριότητες σε αυτό, από τη μεστή,  περιεκτική και εμπεριστατωμένη ενημέρωση του πρόεδρου.  Ιδιαίτερα θετικά σχολιάστηκε η άφιξη του κυρίου Δημάρχου μετά της συζύγου του στο Μοναστήρι με το ΙΧ αυτοκίνητο του. Η ενέργεια αυτή σηματοδοτεί σεβασμό του Δημοτικού Χρήματος. 


Η κύριος Δήμαρχος με τον νεοεκλεγέντα  Πάρεδρο του Σελλά Παναγιώτη Ντέντε και την υποψήφια του Συνδυασμού "ΤΡΙΦΥΛΙΑ ξεκινάμε"  του κυρίου Κατσίβελα,  κυρία Κανέλα Αργυροπούλου-Παναγιωτοπούλου,  εκ καταγωγής Πύργου Τριφυλίας, αλλά  σχεδόν μόνιμο κάτοικο Σελλά, καθώς είναι σύζυγος του Κωνσταντίνου Αργυρόπουλου. Η κυρία Αργυροπούλου ήταν υποψήφια στον βασικό κορμό του συνδυασμού "ΤΡΙΦΥΛΙΑ ξεκινάμε"  στις πρόσφατες εκλογές τοπικής αυτοδιοίκησης. Για τα εν λόγω στελέχη του συνδυασμού, που έδωσαν έναν ευγενή  και πολύ δύσκολο εκλογικό αγώνα στην περιοχή  Τρυπίλης και Τριφυλίας για την επιτυχία του συνδυασμού,  αποτέλεσε ιδιαίτερη τιμή η παρουσία του κυρίου Δημάρχου (επικεφαλή του νικητήριου συνδυασμού ΤΡΙΦΥΛΙΑ ΞΕΚΙΝΑΜΕ), στην περιοχή της Τριπύλης. Ως εκ τούτου,  φρόντισαν για την περιήγηση στο μοναστήρι αλλά και στο Σελλά, τόσο του κυρίου Δημάρχου, όσο και της συζύγου του.

 
Η τέλεση της θείας Λειτουργίας από τον ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΚΑΙ ΟΛΥΜΠΙΑΣ Κ.Κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟ, δεν μπορεί παρά να μας δίνει ιδιαίτερη χαρά και τιμή για το Σελλά και ασφαλώς και για την Τριπύλη. Στην επισυναπτόμενη φωτογραφία διακρίνονται ο τέως πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Σελλά – Δημήτριος Δημητρόπουλος- και ο  πρόεδρος του Ομίλου Φίλων Αρκαδικού Ποταμού- Τάκης Αδαμόπουλος- να συνομιλούν μπροστά από την Αγία Πύλη του <<μοναστηριού>> με τον Μητροπολίτη Τριφυλίας& Ολυμπίας κ.κ. Χρυσόστομο, για θέματα και προβλήματα που άπτονται της εκκλησίας,  του περιβάλλοντος χώρου αλλά και της προσβασιμότητας στο μοναστήρι. Είμαστε απολύτως σίγουροι, ότι οι ΘΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΔΡΑΣΕΙΣ  και των τριών παραγόντων κινούνται προς την σωστή κατεύθυνση,  καθώς έχουν γνώμονα αλλά και άξονα  το καλό του ανεκτίμητου και αγαπημένου μας ιστορικού μοναστηριού.


Η έντονη παρουσία του κόσμου, έδωσε επίσης  μια ιδιαίτερη νότα  στη θρησκευτική κατάνυξη του φετινού εορτασμού στον Αγίου Νικήτα, όπως μπορείτε και να δείτε στην επισυναπτόμενη φωτογραφία.  Πλήθος κόσμου από το Σελλά και την περιφέρεια της Τριπύλης έφτασαν στο μοναστήρι να προσευχηθούν και να ανάψουν ένα κερί στην εκκλησιά. Εκτιμάται, αλλά πλέον  αποτελεί βεβαιότητα, ότι το μοναστήρι σταδιακά θα αποκτήσει όλο και περισσότερους επισκέπτες και προσκυνητές, λόγω των ενεργειών ανάδειξής του, καταρχήν από την εκκλησία και τους εκπροσώπους αυτής,  από τους τοπικούς φορείς (την τοπική αυτοδιοίκηση, τον πολιτιστικό σύλλογο των απανταχού Σελλαίων η <<Αγία Τριάς >>), αλλά και από εμάς, ήτοι όλου του κόσμου της περιοχής,  που  συνεχώς αγκαλιάζουμε με αγάπη το μοναστήρι και θα συνεχίσουμε να συμβάλουμε όλοι  μαζί βάζοντας ο καθένας μας ένα λιθαράκι προς αυτή την κατεύθυνση. 

Για τους απανταχού Σελλαίους, το μοναστήρι έχει ιδιαίτερη θέση στην καρδιά και στην ψυχή τους, καθώς αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι πολιτιστικής κληρονομίας και πολλών παιδικών  αναμνήσεων συνδεδεμένων με αυτό. Επομένως είναι αυτονόητη η ενεργή συμμετοχή στους εορτασμούς του μοναστηριού. Όπως μπορείτε να δείτε στην επισυναπτόμενη φωτογραφία την εικόνα του Αγίου Νικήτα, κρατείτε ευλαβικά από την κυρία Παναγιώτα Γεωργακοπούλου ( τέως προέδρου του Πολιτιστικού Συλλόγου των Απανταχού Σελλαίων << Η Αγία Τριάς>>) και τον κύριο Χρήστο Τζαβέλλα ( τέως μέλος του αντίστοιχου Συλλόγου, αλλά και μέλος της πάλαι ποτέ ποδοσφαιρικής ομάδας που είχε δημιουργηθεί από το Σελλά) . 

Το μοναδικής ομορφιάς αλλά και ιστορικής, πολιτιστικής σημασίας  <<μοναστήρι >>   Αγίου Νικήτα για το Σελλά, αποτελεί σημείο αναφοράς και σύμβολο,  που θα πρέπει να διαφυλάσσεται, ως κόρη οφθαλμού από όλους μας. 


Κλείνοντας θα θέλαμε να επισημάνουμε το γεγονός, ότι το εν λόγω μοναστήρι χρονολογείται πέριξ του 1898,  όπως αναγράφεται στο δάπεδο του μοναστηριου, κάτω απο το δικέφαλο ΑΕΤΟ (επισυναπτόμενη φωτογραφία).





Ο Διαχειριστής του ΣΕΛΛΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ  Blog News Nemesis , Βασίλειος Αργυρόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου
- Παρακαλουμε αφηστε το σχολιο σας στα Ελληνικα και σε κοσμιο υφος.
Σχολια με greeklish και υβριστικου περιεχομενου θα διαγραφονται.
- H Ομαδα Διαχειρισης του Sella News Nemesis Blog δεν αντιπαρατιθεται και δεν συνδιαλεγεται με τους αναγνωστες στο πεδιο σχολιασμου,σχετικα με δημοσιευσεις και αρθρα(με μονη εξαιρεση διαδικαστικα-λειτουργικα θεματα του ιστολογιου).
- Οι αποψεις των αναγνωστων δεν αντιπροσωπευουν τις θεσεις του blog και αποτελουν αποκλειστικα προσωπικες τους τοποθετησεις

H καλύτερη εκδίκηση είναι η λήθη.... Να πνίγεις έναν εχθρό στην σκόνη της μηδαμινότητάς του. ~~ Baltasar Gracian

  Τραγικό το χάσιμο χρόνου να μαλώνεις με έναν  ανόητο και φανατικό που δε νοιάζεται για την αλήθεια, αλλά μόνο για τη νίκη των πεποιθήσεω...