Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

Ο ΚΥΘΗΡΙΟΣ ΠΟΙΗΤΗΣ ΓΡΑΦΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΛΛΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ BLOG NEWS "O KAHMΟΣ ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ" !!!

Μια μάνα στην ακρογιαλιά μοιρολογεί και κλαίει..
έχει αβάσταχτο καημό και στο θεό το λέει…!

Στο βάθος στον ορίζοντα η σκέψη της πλανάται...
στην αγκαλιά της θάλασσας ο μονογιός κοιμάται…!

Η θάλασσα της έκλεψε το μόνο στήριγμα της...
παραμιλά οδύρεται χάνει τα λογικά της…!

Εσύ κακούργα θάλασσα μου πήρες την ψυχή μου..
βουτά μέσα στα κύματα πάρε και τη ζωή μου…!!!






ΜΠΑΜΠΗ ΖΕΡΒΟΣ- Ο <<ΚΥΘΗΡΙΟΣ>>
Στην καθημερινότητα   τυγχάνει πολλές φορές να συναναστρεφόμαστε με ανθρώπους,  που είναι ξεχωριστοί, καθώς το πνεύμα , η αντίληψη και η  οξυδέρκεια,  τους κάνει ξεχωριστούς στην κοινωνία. Ένας από αυτούς , είναι ο αγαπητός Μπάμπης Ζερβός <<ο Κυθηριος>>, όπως τον αποκαλούν οι στενοί φίλοι, συμπεριλαμβανομένου και του γράφοντος.  Ερασιτέχνης εραστής της Ποίησης της Λαογραφίας και της Σάτιρας.  Ως εκ τούτου, με τον  <<Κυθήριο>>  έχω την τύχη αρκετά συχνά να συναντιόμαστε μαζί με εξαιρετικούς φίλους ( Μιχάλη, Δημήτρη, συχνά κάποια πρωινά Κυριακών, σε στέκια  της παρέας τα οποία  βρίσκονται στην  όμορφη παραλιακή Αθήνα, πίνοντας όλοι μαζί το καφεδάκι μας.  Στις συναντήσεις αυτές, ο   <<Κυθήριος >>,  βρίσκει μια θαυμάσια ευκαιρία να ξεδιπλώσει  με πάθος και ζέση την καλλιτεχνική φύση που τον διακρίνει, απαγγέλλοντας  λαϊκά ποιήματα, αλλά και πολιτικές και κοινωνικές σάτιρες, με τον δικό του ευπροσήγορο τρόπο,  χωρίς να λείπουν τα κλασικά λογοτεχνικά κείμενα με όμορφες ιστορίες βγαλμένες απο την ζωή.  Από την άλλη, εμείς  δράττουμε της ευκαιρίας και  απολαμβάνουμε τις όμορφες στιγμές που μας προσφέρει ο αγαπητός φίλος μας!    Είναι αυτονόητο,  ότι ο Κυθήριος βρίσκεται στο επίκεντρο της παρέας,  αφού μας  κάνει περισσότερο όμορφο το Κυριακάτικο πρωινό. Θα πρέπει να επισημάνουμε το γεγονός ότι, ο αγαπητός Μπάμπης είναι ερασιτέχνης και ασχολειται από χόμπι και μόνο, καΙ ότι γράφει είναι απόρροια της  ψυχικής διάθεσης  και του συναισθήματος, που τον διακατέχει.  Αγωνιστής στην ζωή, καθώς από μικρός αναγκάστηκε για βιοποριστικούς λόγους να μεταναστεύσει , από τα Κύθηρα στην Αθήνα και να καταβάλει μεγάλη προσπάθεια, έτσι ώστε να ανταπεξέλθει στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες της ζωής  και της εργασίας  του ελεύθερου επαγγελματία της εποχής και αργότερα  της όμορφης  οικογένειας που απέκτησε. Στην παρούσα χρονική στιγμή, όντας συνταξιούχος πλέον και καταξιωμένος επαγγελματίας, ξεδιπλώνει τον εσωτερικό  κόσμο και πνεύμα, προσφέροντας  σε όλους εμάς τα όμορφα ποιήματα, αλλά και καυστικές σάτιρες και λαϊκές ιστορίες,  που θα παρουσιάζουμε  στην συνέχεια στο blog μας. 

Το ΣΕΛΛΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ BLOG NEWS, ευχαριστεί θερμά τον αγαπητό μας Μπάμπη Ζερβό ,  για το υφιστάμενο ομορφο ποίημα, αλλά  και την τιμή που μας κάνει να  φιλοξενήσουμε σταδιακά   στον ιστότοπο  τα καλλιτεχνικά βιώματα και σκέψεις, που έχει αναπτύξει τόσα χρόνια. 
Ο Διαχειριστής του ΣΕΛΛΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ  Blog News Nemesis , Βασίλειος Αργυρόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου
- Παρακαλουμε αφηστε το σχολιο σας στα Ελληνικα και σε κοσμιο υφος.
Σχολια με greeklish και υβριστικου περιεχομενου θα διαγραφονται.
- H Ομαδα Διαχειρισης του Sella News Nemesis Blog δεν αντιπαρατιθεται και δεν συνδιαλεγεται με τους αναγνωστες στο πεδιο σχολιασμου,σχετικα με δημοσιευσεις και αρθρα(με μονη εξαιρεση διαδικαστικα-λειτουργικα θεματα του ιστολογιου).
- Οι αποψεις των αναγνωστων δεν αντιπροσωπευουν τις θεσεις του blog και αποτελουν αποκλειστικα προσωπικες τους τοποθετησεις

H καλύτερη εκδίκηση είναι η λήθη.... Να πνίγεις έναν εχθρό στην σκόνη της μηδαμινότητάς του. ~~ Baltasar Gracian

  Τραγικό το χάσιμο χρόνου να μαλώνεις με έναν  ανόητο και φανατικό που δε νοιάζεται για την αλήθεια, αλλά μόνο για τη νίκη των πεποιθήσεω...