Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014

ΜΕΓΑΛΟ EVENT (ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ) ΣΤΙΣ 10 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΦΙΛΩΝ ΤΡΙΠΥΛΙΩΤΩΝ ΑΡΚΑΔΙΚΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ

ΕΝΑΣ ΟΜΙΛΟΣ  ΜΕΤΟΥΣΙΩΝΕΙ ΤΗΝ  ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΥΗΣ ΣΕ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΙΘΕΜΕΝΗΣ ΑΞΙΑΣ...!

Διανύουμε μια περίοδο στην Ελλάδα, στην κοινωνία στην περιφέρεια, στον τόπο καταγωγή μας
που πλήττεται από την καθολική απορρύθμιση των οικονομικών και εργασιακών σχέσεων, αφού πλέον ο πυρήνας που αποτελούνται οι κοινωνικοί δεσμοί, βάλλονται κατά βούληση από την επικυριαρχία του ατομικισμού, σε όλες τις εκφάνσεις στην καθημερινότητα της ζωή όλων. Έννοιες όπως η αλληλεγγύη  αντιλαμβάνεται με εντελώς διαφορετικό τρόπο από τους πολίτες αυτής της χώρας και κατ’ επέκταση και της περιοχής μας.  Πολλές φορές η έννοια της αλληλεγγύης εκλαμβάνεται ως μια ατομική  φιλανθρωπία  που υλοποιείται ως μια  ανιδιοτελή πράξη προσφοράς στον συνάνθρωπο που έχει την ανάγκη. Σε άλλες περιπτώσεις αναδεικνύεται ως μια έννοια κάλυψης, υπεράσπισης των επιδιωκομένων σκοπών ή και δικαιωμάτων μιας ομάδας ( επαγγελματικής, κοινωνικής κλπ). Ενώ δεν μπορεί κανείς να μην αναγνωρίσει και την αρνητική πλευρά της αλληλεγγύης που εντοπίζεται με την μορφή τη <<σιωπής>> (η  λεγόμενη <<ομερτά>>), σε εκτός νόμου ομάδες και  κλίκες κλπ.  Ωστόσο, η έννοια της αλληλεγγύης  προβάλλεται στο μέγιστο βαθμό όταν μια ομάδα, ένας σύλλογος, ένας όμιλος, καταφέρνει να συγκεραστεί και να συνθέσει εκείνο το κατάλληλο μίγμα που η αλληλεγγύη μετουσιώνεται και παίρνει σάρκα και οστά με τον Εθελοντισμό. Ο Εθελοντισμός είναι  μία μη αμειβόμενη, εθελούσια, ανιδιοτελή και με υψηλό αίσθημα ευθύνης δραστηριοποίηση των πολιτών η οποία στοχεύει  στην πρόοδο και την προσφορά προς τον συνάνθρωπο και στην κοινωνία γενικότερα. Με άλλα λόγια είναι  μια κατ’ εξοχήν στάση ζωής της οποίας στα θεμέλια βρίσκονται  ιδιαίτερες αξίες, όπως η φιλανθρωπία, η αλληλεγγύη, η κοινωνική δικαιοσύνη και η κοινωνική συμμετοχή. Η ανάπτυξη του Εθελοντισμού είναι άρρηκτα συνυφασμένη και συνδεδεμένη την ανάπτυξη της Κοινωνίας Πολιτών.
Αυτό το έχει καταφέρει ο ΟΜΙΛΟΣ ΦΙΛΩΝ ΤΡΙΠΥΛΙΩΤΩΝ ΑΡΚΑΔΙΚΟΎ ΠΟΤΑΜΟΥ ΣΤΗΝ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ο οποίος στις 10 Αυγούστου και ώρα 9 το πρωί, έχει δώσει ραντεβού  με όλα τα μέλη, φίλους, φυσιολάτρες που θα βρίσκονται εκείνες τις μέρες στην περιοχή , στο πάρκο του ομίλου στην περιοχή ΣΕΛΛΑ-ΔΑΡΑ. Ο όμιλος έχει σχεδιάσει να υλοποιήσει ξενάγηση στο χώρο του πάρκου, αλλά και μια εξαιρετική πεζοπορία στα δυο υπέροχα μονοπάτια που πρόσφατα έχει ολοκληρώσει. Η μια διαδρομή έχει να κάνει με το μονοπάτι που συνδέει το πάρκο με τον δημόσιο δρόμο στην πλευρά της περιοχής ΔΑΡΑ και το δεύτερο έχει να κάνει από τον ιστορικό νερόμυλο των Αργυραίων επάνω στο παλιό νεραβλακο του μύλου που καταλήγει στην λεγόμενη δέση. Επιπλέον, θα υπάρχει δυνατότητα για τους ποιο τολμηρούς η  κατάβαση από την δέση προς το πάρκο, μέσα από το ποτάμι, έτσι ώστε να απολαύσουν τα ψάρια, τα χέλια, τις λίμνες, και γενικότερα όλη την βιοποικιλότητα του ποταμού.

Ο όμιλος προσκαλεί όλους τους συντοπίτες, φίλους, επισκέπτες να συμμετάσχετε στην εν λόγω εκδήλωση και να είστε απολύτως σίγουροι ότι θα ικανοποιηθείτε στον απόλυτο βαθμό, από τις ομορφιές του Αρκαδικού Ποταμού στην περιοχή ΣΕΛΛΑ ( τοπωνύμιο-Σελλεικο ποτάμι). Το ΣΕΛΛΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ BLOG NEWS-NEMESIS, θα σας κρατάει ενήμερους για οτιδήποτε αφορά την εν λόγω δραστηριότητα μέχρι τις 10/8/2014.

Σας επισυνάπτουμε ένα διασκεδαστικό βίντεο από την διάνοιξη του μονοπατιού ( Νερόμυλου-δεση), όπου τα απρόοπτα στην εθελοντική συμμετοχή των μελών του ομίλου, αντιμετωπίζονται με χιούμορ και θετική ενέργεια.  



Mπορείτε να δείτε το παρακάτω βίντεο, πατώντας το Play, αλλά πρώτα να πατήσετε Pause στο Live Stream πάνω δεξιά τουBlog με τίτλο ( ΧΡΗΣΙΜΑ ΝΕΑ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ  )

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου
- Παρακαλουμε αφηστε το σχολιο σας στα Ελληνικα και σε κοσμιο υφος.
Σχολια με greeklish και υβριστικου περιεχομενου θα διαγραφονται.
- H Ομαδα Διαχειρισης του Sella News Nemesis Blog δεν αντιπαρατιθεται και δεν συνδιαλεγεται με τους αναγνωστες στο πεδιο σχολιασμου,σχετικα με δημοσιευσεις και αρθρα(με μονη εξαιρεση διαδικαστικα-λειτουργικα θεματα του ιστολογιου).
- Οι αποψεις των αναγνωστων δεν αντιπροσωπευουν τις θεσεις του blog και αποτελουν αποκλειστικα προσωπικες τους τοποθετησεις

H καλύτερη εκδίκηση είναι η λήθη.... Να πνίγεις έναν εχθρό στην σκόνη της μηδαμινότητάς του. ~~ Baltasar Gracian

  Τραγικό το χάσιμο χρόνου να μαλώνεις με έναν  ανόητο και φανατικό που δε νοιάζεται για την αλήθεια, αλλά μόνο για τη νίκη των πεποιθήσεω...