Κυριακή 20 Ιουλίου 2014

ΕΚΘΕΤΙΚΗ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΦΙΛΩΝ ΤΡΙΠΥΛΙΩΤΩΝ ΑΡΚΑΔΙΚΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΕΛΛΑ!

O Αρκαδικός Ποταμός και συγκεκριμένα το πάρκο και τα γνωστά πλέον μονοπάτια που έχει φτιάξει πρόσφατα, ο Όμιλος Φίλων
ΣΤΑΘΗΣ ΗΛ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ
Τριπυλιωτών Αρκαδικού Ποταμού στην περιοχή μεταξύ Σελλά και Δάρα στο σημείο που τοπικά είναι γνωστό το ποτάμι με το τοπωνύμιο ( Σελλέικο), σφύζει από επισκέψεις φυσιολατρών από όλη την περιοχή της Μεσσηνίας και όχι μόνο. Συγκεκριμένα, αποτελεί ιδιαίτερη τιμή η επίσκεψη μιας ιδιαίτερης προσωπικότητας της Τριφυλίας. Ο λόγο για τον κύριο ΣΤΑΘΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟ!  Ο κύριος Παρασκευόπουλος είναι γνωστός ιστορικός Κυπαρίσσιος συγγραφέας , βραβευμένος πολλάκις για το έργο του από διάφορους φορείς και την Ακαδημία Αθηνών!  Είναι ιδιαίτερη τιμή η επίσκεψη στο πάρκο της περιοχής μας,  γιατί έχει διττή σημασία!   Ο κύριος Παρασκευόπουλος, πέραν της επαγγελματικής, λογοτεχνικής , συγγραφικής, πνευματικής, ενεργής συμμετοχής σε πολλές πολιτιστικές δραστηριότητες και όχι μόνο  (ιδιότητας μέλους της ΠΕΛ -Εταιρείας Λογοτεχνών Νοτιοδυτικής Ελλάδας- της Ένωσης Ελλήνων Δημοσιογράφων και Συγγραφέων Τουρισμού,  αλλά και του Συνδέσμου Ιστορικών Συγγραφέων, είναι από τους πρωτεργάτες συμπατριώτες μας που έχουν ασχοληθεί διεξοδικά με την Τρφυλία, πολλά χρόνια πριν,  γράφοντας το βιβλίο με τίτλο (Οδοιπορικά Τριφυλίας :
Για να γνωρίζουμε τον τόπο μας - - Ώρες του χτες και του σήμερα / Στάθη Ηλ. Παρασκευόπουλου).  
Την σειρά των βιβλίων, είχα την τιμή να μου την δωρίσει ο κύριος Παρασκευόπουλος τον Σεπτέμβριο του 1999 σε μια ιδιαίτερη προσωπική μου στιγμή, ( τον ευχαριστώ θερμά) το οποίο  αποτέλεσε για μένα ένα εξαιρετικό δώρο, καθώς μπόρεσα μέσα από τα έργα του, να γνωρίσω έναν εξαίρετο συντοπίτη συγγραφέα και επιστήμονα. Το βιβλίο Οδοιπορικά Τριφυλίας, οφείλω να ομολογήσω ότι με επηρέασε πνευματικά καθώς ο  τρόπος που περιγράφει τα χωριά και την περιοχή γενικότερα με έκανε να αντιλαμβάνομαι και να σκέφτομαι αλλά και να αντιμετωπίζω με διαφορετικό πνεύμα το τόπο καταγωγής μέχρι και σήμερα. Με άλλα λόγια αποτέλεσε κατά κάποιο τρόπο μια αναλαμπή και οδηγό στο μυαλό μου.
 
Ως εκ τούτου, η περιήγηση και η φιλοξενία στο πάρκο που  πρόσφερε ο πρόεδρος του Ομίλου Φίλων Τριπυλιωτών Αρκαδικού Ποταμού Τάκης Αδαμόπουλος τiς προηγούμενες ημέρες, αποτελεί ελάχιστη ανταπόδοση σε ανθρώπους της εμβέλειας και της πνευματικής λάμψης αλλά  και προσφοράς στον τόπο μας , όπως τον κύριο Στάθη Παρασκευόπουλο!

“ Ο κύριος Παρασκευόπουλος γεννήθηκε στο Μύρο-Τριφυλίας. Στο Δημοτικό Σχολείο του Χωριού του έμαθε τα πρώτα του γράμματα. Στο τότε εξατάξιο Γυμνάσιο της Τριφυλιακής πρωτεύουσας έκλεισε τον κύκλο των εγκύκλιων σπουδών του. Σπούδασε με υποτροφία στη Μαράσλειο Παιδαγωγική Ακαδημία Αθηνών και πτυχίο με άριστα. Διορίστηκε Δάσκαλος στην Τριφυλία κι έμεινε στην Κυπαρισσία, που την αγάπησε και που για χρόνια την υπηρέτησε ως Πρόεδρος του Συλλόγου Φιλοπροόδων. Έγινε Επιθεωρητής Δημοτικής Εκπαίδευσης και υπηρέτησε μια διετία-πριν καταργηθεί ο θεσμός – Στην Εκπαιδευτική Περιφέρεια Αμαλιάδας. Υπηρέτησε μια δεκαετία ως Ειδικός Πάρεδρος στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο. Με τα γράμματα ασχολήθηκε από νέος. Έχει εκδώσει μέχρι σήμερα πάνω από σαράντα πέντε βιβλία μαζί με εφτά ανάτυπα. Ασχολείται με την πεζογραφία, με την ιστορική μελέτη, με τη μελέτη, με το δοκίμιο, με το διήγημα, με την λαογραφία, με την ποίηση και με την κριτική. Έχει τιμηθεί με βραβεία, μ’ επαίνους κι έχει αποσπάσει διακρίσεις. 

Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε την κίνηση που παρουσιάζει το ποτάμι και αυτό οφείλεται ξεκάθαρα στην δραστηριότητα του συγκεκριμένου Ομίλου στην περιοχή.
 
Mπορείτε να δείτε το παρακάτω βίντεο, πατώντας το Play, αλλά πρώτα να πατήσετε Pause στο Live Stream πάνω δεξιά του Blog,  με τίτλο ( ΧΡΗΣΙΜΑ ΝΕΑ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου
- Παρακαλουμε αφηστε το σχολιο σας στα Ελληνικα και σε κοσμιο υφος.
Σχολια με greeklish και υβριστικου περιεχομενου θα διαγραφονται.
- H Ομαδα Διαχειρισης του Sella News Nemesis Blog δεν αντιπαρατιθεται και δεν συνδιαλεγεται με τους αναγνωστες στο πεδιο σχολιασμου,σχετικα με δημοσιευσεις και αρθρα(με μονη εξαιρεση διαδικαστικα-λειτουργικα θεματα του ιστολογιου).
- Οι αποψεις των αναγνωστων δεν αντιπροσωπευουν τις θεσεις του blog και αποτελουν αποκλειστικα προσωπικες τους τοποθετησεις

H καλύτερη εκδίκηση είναι η λήθη.... Να πνίγεις έναν εχθρό στην σκόνη της μηδαμινότητάς του. ~~ Baltasar Gracian

  Τραγικό το χάσιμο χρόνου να μαλώνεις με έναν  ανόητο και φανατικό που δε νοιάζεται για την αλήθεια, αλλά μόνο για τη νίκη των πεποιθήσεω...