Σάββατο 7 Ιουνίου 2014

ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΤΡΑΒΗΞΟΥΜΕ ΤΑ ΝΙΑΤΑ NA ΕΡΘΟΥΝΕ ΣΤΗΝ ΦΥΣΗ- ΤΕΧΝΙΚΟ ΦΡΑΓΜΑ ΣΤΟΝ ΑΡΚΑΔΙΚΟ ΠΟΤΑΜΟ

Σε ένα τετ α τετ με τον Τεως προεδρο Δημήτρη Αδαμόπουλο μας δίνει χρήσιμες πληροφορίες για την τεχνική λίμνη στον Αρκαδικό Ποταμό στο ύψος του Σελλά με Ραπτόπουλο ( περιοχή Tόγια) .

Ο Δημήτριος Αδαμόπουλος σημαντικό στέλεχος τοπικής αυτοδιοίκησης για το Σελλά αλλά και της ευρύτερης περιοχής , καθώς έχει διατελέσει οκτώ χρόνια πρόεδρος και
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ - ΤΕΩΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ
δώδεκα Σύμβουλος. Σημαντική, αλλά και καθοριστικής σημασίας η παρουσία του κυρίου Αδαμόπουλου στα κοινά της περιοχής. Ακούραστος , εργατικός , ανιδιοτελής,  χαμογελαστός,  οραματιστής και μέσα από το χιούμορ που διαθέτει, έδωσε αλλά και συνεχίζει να  δίνει με πάθος τον αγώνα καθημερινά για την ουσιαστική ανάπτυξη και προβολή της περιοχής. Μπορεί πλέον να μην είναι στην πρώτη γραμμή, γιατί πιστεύει όπως δηλώνει,  ότι πλέον οι νέοι πρέπει να αναλάβουν δράση, αλλά συμμετέχει εμμέσως  σε ότι μπορεί να προσφέρει στα κοινά.
Ιδιαίτερα αγαπητός για μεγάλη πλειοψηφία συμπατριωτών που τον τίμησαν  χρόνια με την ψήφο και του εμπιστεύτηκαν τη θέση του προέδρου αλλά και συμβούλου  πολλά χρόνια ( στην διευρυμένη κοινότητα Καποδίστρια και συνέχεια Καλλικράτη).
Επι των ημερών του στα κοινά πραγματοποίησε πλήθος έργων υποδομής, κοινοτικούς δρόμους, ύδρευσης, άδρευσης, επισκευές Δημόσιου δρόμου κ.α. στο Σελλά βάζοντας  θεμέλιους λίθους για την περαιτέρω ανάπτυξη του Χωριού.
Να μην ξεχνάμε ότι η συζυγος του Δημήτρη Αδαμόπουλου ( Φωτεινή) , ήταν η αγαπημένη μας ΔΑΣΚΑΛΑ, στο χωριό, η οποία για πολλά χρόνια μέσα από αντίξοες
συνθήκες τόσο για εκείνη όσο και για μας τους μαθητές, κατέβαλε ΥΠΕΡ-ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ να μας μάθει γράμματα σε ένα μονοθέσιο Δημοτικό σχολείο του Σελλά.  ( ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΦΩΦΩ για ότι έκανες για μας στην στα πρώτα βήματα της ζωή μας)


Σε μια τελευταία συνάντηση που είχαμε στην περιοχή του Σελλά στο Σελλεικο γεφύρι, του Αρκαδικού Ποταμού, μου έκανε εντύπωση ο τρόπος σκέψης που διαθέτει. Συγκεκριμένα είχε αναθέσει μια  εθελοντική εργασία στον Θανάση Αργυρόπουλο, που διαθέτει ένα μηχάνημα (τσάπα), για τον καθαρισμό του δρόμου που συνδέει το γεφύρι με το πάρκο και το νερόμυλο των Αργυροπουλαίων για την υποδοχή του κόσμου που θα πήγαινε στα εγκαίνια  την 1η Μάιου. Ο κύριος Αδαμόπουλος έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στις λεπτομέρειες, καθοδηγώντας επισταμένος τον Θανάση στον τέλειο καθαρισμό του δρόμου, έτσι ώστε να φαίνεται φιλικό στο παρκάρισμα των αυτοκινήτων δεξιά και αριστερέ του δρόμου από τους επισκέπτες. Ο κύριος Αδαμόπουλος, χαρακτηριστικά  τόνιζε  και επισήμανε στις οδηγίες προς το Θανάση λέγοντας ότι κάνοντας μια εργασία δεν φτάνει μόνο να την τελειώσεις… αλλά θα πρέπει να δόσεις και έμφαση στις λεπτομέρειες, καθώς είναι σαν την χωρίστρα στα μαλλιά στους ανθρώπους.  

Τρεις λέξεις που για μένα αντικατοπτρίζουν το προφίλ του Δημήτρη είναι  η αγάπη για τα κοινά, μεθοδικότητα και  εξωστρέφεια.

Στο παρακάτω βίντεο, μας δίνει πληροφορίες για διάφορα θέματα, αλλά κυρίως τονίζει  ένα εξαιρετικό έργο παρέμβασης που έχει πραγματοποιήσει παλαιότερα  η τοπική αυτοδιοίκηση με την δική του ιδιαίτερη συμμετοχική συνεισφορά. Το εν λόγω έργο, έχει ένα κάνει με την κατασκευή μικρού φράγματος στον Αρκαδικό Ποταμό , στο ύψος της περιοχής Τόγια ( Λίγο ποιο πάνω από το παλιό νερόμυλο του Κατσαβού και στον κοινοτικό δρόμο που συνδέει το Σελλά με το Ραπτόπουλο). Το αποτέλεσμα του συγκεκριμένου έργου,  είναι να έχει δημιουργηθεί μια τεχνική λίμνη  της οποίας η χρησιμότητα είναι ζωτικής σημασίας, για την ευρύτερη περιοχή, καθώς δύναται να μπορεί να εφοδιαστεί με νερό τα πυροσβεστικά ελικόπτερα σε περίπτωση πυρκαγιάς. Ο χρόνος ταχύτητας ανεφοδιασμού από τα πυροσβεστικά ελικόπτερα σε περίπτωση πυρκαγιάς είναι καθοριστικός και αποτελεσματικός στην καταστολή εκδήλωσης πυρκαγιάς (ου μη γένοιτο), που μπορεί δυνητικά να απειλήσει το φυσικό κάλος της περιοχής Τριπύλης.  Επιπλέον κτηνοτρόφοι, αλλά και όσοι θα ήθελαν να προμηθευτούν νερό για πότισμα ελαιόδεντρων κλπ,  δύναται η τεχνική λίμνη να καλύψει τις όποιες ανάγκες προκύπτουν
Τέτοια έργα  υποδομής είναι ουσιαστικής σημασίας και όχι μόστρας, και δυστυχώς δεν έχει προβληθεί τόσο η  σημασία  όσο και η  πολυσχιδείς χρηστικότητα. Αντίθετα τόσα χρόνια που υπάρχει αγνοούσαμε την ύπαρξη του, και δεν αντιλαμβάνομαι το γιατί?
Ενδεχομένως έχει την εξήγηση του…
 
Μπορείτε να δείτε το παρακάτω βίντεο, πατώντας το Play, αλλά πρώτα να πατήσετε Pause στο LiveStream πανω δεξιά του Blog,  με τίτλο ( ΧΡΗΣΙΜΑ ΝΕΑ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου
- Παρακαλουμε αφηστε το σχολιο σας στα Ελληνικα και σε κοσμιο υφος.
Σχολια με greeklish και υβριστικου περιεχομενου θα διαγραφονται.
- H Ομαδα Διαχειρισης του Sella News Nemesis Blog δεν αντιπαρατιθεται και δεν συνδιαλεγεται με τους αναγνωστες στο πεδιο σχολιασμου,σχετικα με δημοσιευσεις και αρθρα(με μονη εξαιρεση διαδικαστικα-λειτουργικα θεματα του ιστολογιου).
- Οι αποψεις των αναγνωστων δεν αντιπροσωπευουν τις θεσεις του blog και αποτελουν αποκλειστικα προσωπικες τους τοποθετησεις

H καλύτερη εκδίκηση είναι η λήθη.... Να πνίγεις έναν εχθρό στην σκόνη της μηδαμινότητάς του. ~~ Baltasar Gracian

  Τραγικό το χάσιμο χρόνου να μαλώνεις με έναν  ανόητο και φανατικό που δε νοιάζεται για την αλήθεια, αλλά μόνο για τη νίκη των πεποιθήσεω...