Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΦΙΛΩΝ ΤΡΙΠΥΛΙΩΤΩΝ ΑΡΚΑΔΙΚΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ " ΔΕΝ ΣΥΣΤΗΝΕΙΣ ΣΕ ΕΝΑΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΛΛΑΓΗ ΟΝΟΜΑΤΟΣ, ΑΚΡΙΤΑ! "


ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΦΙΛΩΝ ΤΡΙΠΥΛΙΩΤΩΝ ΑΡΚΑΔΙΚΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ- ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ
Κύριε Αργυρόπουλε,

Σας αποστέλλουμε τρεις χάρτες που αποδεικνύουν περίτρανα το όνομα του Αρκαδικού Ποταμού.
Ο χάρτης της Γαλλικής αποστολής είναι ο μεγαλύτερος σε ηλικία χάρτης από το 1831.
Ο χάρτης της Γερμανικής κατοχής ακολουθεί σε ηλικία από το 1944.
Ο χάρτης της Γ.Υ.Σ είναι κατά πολύ νεότερος και πιστεύουμε ότι είναι από σύστασης της συγκεκριμένης υπηρεσίας. Το συγκεκριμένο τμήμα που απεικονίζεται είναι το πάρκο του Ομίλου μας.
Ευθύς ως προμηθευτούμε, από τη Διεύθυνση Γεωργίας Τριφυλίας, τη μελέτη του καθηγητή Κωνσταντινίδη, στην έδρα του τσιμέντου, του Πολυτεχνείου Αθηνών, που την επιγράφει ¨Μελέτη Φράγματος Αρκαδικού Ποταμού¨, έτους 1972, θα σας την αποστείλουμε.
 
Σχόλια επί των αναρτήσεων:

Οι πινακίδες 10 των αριθμών τοποθετήθηκαν από την Ν.Α. Μεσσηνίας το 2010, με απόφαση της Επιτροπής Παραγωγής (αρμόδιος αντινομάρχης Σωτήρης Παναγιωτόπουλος, αρμόδιος υπάλληλος υλοποίησης ο κύριος Κατσαμπάνης του τμήματος Αλιείας με εργολάβο την Ν.Α. και φέρουν την υπογραφή της).
Το ερώτημα του ανωνύμου επισκέπτη σας περί γνησιότητας των πινακίδων ή του χάρτη, στο κλειστό καφενείο του Σελλά, προφανώς εξ αντιδιαστολής αφορά το χάρτη.
Και σε εμάς εγείρονται ερωτήματα γιατί έχει κτιστεί σε Καποδιστριακή Αυτοδιοικητική Εποχή μετά το 2002!!
Αναφορικά με το σχόλιο του κυρίου Καραμπερόπουλου, του οποίου τις ιστορικές γνώσεις δεν αμφισβητούμε επ’ ουδενί, θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι τελεί σε  σύγχυση. Άλλο ¨Σελλάς Ποταμός¨ και άλλο Ποταμός Σέλας. Ο πρώτος είναι στη Τριφυλία (πρωτεύουσα τη Κυπαρισσία, παλαιά Αρκαδιά), ενώ ο ποταμός Σέλας συναντάται στην Αργολίδα και στη Πυλία.    
Εκτιμούμε λοιπόν ότι ο Ρήγας αναφέρεται στο ποταμό Σέλα της Πυλίας δίπλα στο Κορυφάσιο και στο Costa Navarino, το οποίο και χαρακτηριστικά αναφέρεται στη χάρτα.
 
Το γεγονός ότι ο κύριος Καραμπερόπουλος έσπευσε να συστήσει στον Όμιλο μας την αλλαγή του ονόματος μας δείχνει αμετροέπεια. Λυπούμαστε για το σκληρό χαρακτηρισμό διότι δεν είναι στο χαρακτήρα μας.

Δεν συστήνεις σε έναν σύλλογο αλλαγή ονόματος, άκριτα.

Ο Όμιλος μας δέχεται καθ’ υπέρβαση το όρο Σελλέικο Ποτάμι ως τοπονύμιο, με δεδομένο ότι τη λεκάνη της Τριπύλης τη διατρέχει το ποτάμι εξ ολοκλήρου και υπάρχουν εκεί άλλα επτά χωριά. Τα υπόλοιπα χωρία δεν έχουν κανένα ¨δικαίωμα¨ ονοματολογικά στο ποτάμι; Γιατί θα πρέπει το Σελλά να έχει τη μοναδικότητα;

Με αυτή τη λογική θα πορευτούμε για ην ανάδειξη της Τριπύλης;
Ο Αρκαδικός Ποταμός έχει ευρύτητα αποδοχής και δε φωτογραφίζει μονοσήμαντα τα πράγματα.
Επιπρόσθετα στην τοποθεσία (http://el.aegeanair.com/prosfores/exciting-golf-breaks/messinia/ ) η οποία αναφέρεται στο Costa Navarino γίνεται αναφορά για τον ποταμό Σέλα, συγκεκριμένα αναφέρει ότι «Το 18 οπών “The Dunes Course” εκτείνεται σε ένα ποικιλόμορφο τοπίο με εκπληκτική θέα στον ποταμό Σέλα και τη θάλασσα του Ιονίου».
 
Εμείς το ΠΑΡΚΟ μας το ονομάσαμε ¨Πάρκο Τριπύλης¨ δείχνοντας το χώρο τοποθέτησης του. Ανήκει δε κατά χρήση σε όλο το κοινωνικό σύνολο. Εμείς δεν είμαστε κολλημένοι στο χθες. Προχωράμε μπροστά δημιουργώντας, προβάλλοντας και αγκαλιάζοντας τους ανθρώπους που έχουν τις ίδιες ευαισθησίες με εμάς, προσπαθώντας να έλθουν κοντά μας και αυτοί που έχουν μείνει στο χθες.

Η πολεμική των ανθρώπων στην απεδώ όχθη με τους ανθρώπους της απεκεί όχθης πέρασε ανεπιστρεπτί.
 
Ευχαριστώ για τη φιλοξενία
Ο Πρόεδρος του Ομίλου
Τάκης Αδαμόπουλος

Υ.Γ. Είναι η πρώτη και τελευταία φορά που επικοινωνώ μαζί σας γιατί το θέμα το θεωρώ λήξαν.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου
- Παρακαλουμε αφηστε το σχολιο σας στα Ελληνικα και σε κοσμιο υφος.
Σχολια με greeklish και υβριστικου περιεχομενου θα διαγραφονται.
- H Ομαδα Διαχειρισης του Sella News Nemesis Blog δεν αντιπαρατιθεται και δεν συνδιαλεγεται με τους αναγνωστες στο πεδιο σχολιασμου,σχετικα με δημοσιευσεις και αρθρα(με μονη εξαιρεση διαδικαστικα-λειτουργικα θεματα του ιστολογιου).
- Οι αποψεις των αναγνωστων δεν αντιπροσωπευουν τις θεσεις του blog και αποτελουν αποκλειστικα προσωπικες τους τοποθετησεις

H καλύτερη εκδίκηση είναι η λήθη.... Να πνίγεις έναν εχθρό στην σκόνη της μηδαμινότητάς του. ~~ Baltasar Gracian

  Τραγικό το χάσιμο χρόνου να μαλώνεις με έναν  ανόητο και φανατικό που δε νοιάζεται για την αλήθεια, αλλά μόνο για τη νίκη των πεποιθήσεω...