Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΒΡΥΣΗΣ ΣΙΛΕΖΑ

Ο πολιτιστικός Σύλλογος των Απανταχού Σελλαίων <<η Αγία Τριας>>, συνεπής όπως πάντα στην υποστήριξη τόσο έργων υποδομής όσο και καλλωπιστικών έργων στην γενέτειρα μας, επέλεξε την περασμένη χρονιά να ανακατασκευάσει την βρύση Σιλέζα. Η απελθούσα πρόεδρος του πολιτιστικού Συλλόγου Χάιδω Παπαευθυμίου- Παναγιωτοπούλου, οραματίστηκε και υλοποίησε την ανακατασκευή και τον καλλωπισμό της εν λόγω βρύσης. Βασικό άξονα του οράματος αποτέλεσε το σημείο, που βρίσκεται η εν λόγω βρύση. Για όσους αναγνώστες δεν γνωρίζουν  σχετικά με την τοποθεσία της βρύσης, σας ενημερώνουμε ότι βρίσκεται στην είσοδο του χωριού Σελλά από την πλευρά του δρόμου της Κυπαρισσίας και του Αετού.
Χαρακτηριστικά η πρόεδρος στις μεταξύ μας συνομιλίες ανέφερε ότι, η βρύση αποτελεί μια από τις πρώτες εικόνες που αντικρίζει κάποιος επισκέπτης ή περαστικός στο Σελλά και είναι  επιτακτική ανάγκη η ανακατασκευή της.

Η Χάιδω επισήμανε ότι,  η ανάπλαση ήταν επιβεβλημένη τόσο από πλευράς αισθητικής όσο και από χρηστικής πλευράς, καθώς το νερό είναι πεντακάθαρο (είχε προηγηθεί ανάλυση και πόρισμα από αρμόδιο χημείο), τόσο για τους μόνιμους κατοίκους όσο και για τους επισκέπτες.

Στην τελευταία επίσκεψή μου στο Σελλά τις μέρες του Άγιου Πάσχα,

διαπίστωσα ότι η βρύση έχει μετατραπεί σε στολίδι για το χωριό Σελλά. Πετρόχτιστη, και πλακόστρωτη στο περιβάλλοντα χώρο, και μαζί τα ξύλινα περβάζια, συνθέτουν ειδυλλιακό περιβάλλον να ξαποστάσει κάποιος στα <<τουράκια>>, να δροσιστεί από το γάργαρο νερό της βρύσης  αλλά και να απολαύσει τον παχύ ίσκιο του μεγάλου πλατάνου που βρίσκεται πάρα πολλά χρόνια δίπλα από την βρύση.

Η συγκεκριμένη βρύση για πάρα πολλά χρόνια ξεδίψασε ανθρώπους και  ζώα του χωριού, καθώς επέστρεφαν από τις σκληρές αγροτικές εργασίες που πραγματοποιούσαν το χειμώνα και το καλοκαίρι (οργώματα, ράβδισμα ελιών, θερίσματα καθώς και την κτηνοτροφία της περιοχής) . Ανεκτίμητη η προσφορά της στην καθημερινότητα  και λειτουργία του χωριού για εκαντοντάδες έτη.

Συγχαρητήρια στην τέως πρόεδρο του Συλλόγου Χάιδω Παπαευθυμίου- Παναγιωτοπούλου, αλλά και  σε όλους τους συγχωριανούς   που βοήθησαν ανιδιοτελώς στην ανάπλαση της ιστορικής βρύσης.

Ο Διαχειριστής του ΣΕΛΛΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ  Blog News Nemesis , Βασίλειος Αργυρόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου
- Παρακαλουμε αφηστε το σχολιο σας στα Ελληνικα και σε κοσμιο υφος.
Σχολια με greeklish και υβριστικου περιεχομενου θα διαγραφονται.
- H Ομαδα Διαχειρισης του Sella News Nemesis Blog δεν αντιπαρατιθεται και δεν συνδιαλεγεται με τους αναγνωστες στο πεδιο σχολιασμου,σχετικα με δημοσιευσεις και αρθρα(με μονη εξαιρεση διαδικαστικα-λειτουργικα θεματα του ιστολογιου).
- Οι αποψεις των αναγνωστων δεν αντιπροσωπευουν τις θεσεις του blog και αποτελουν αποκλειστικα προσωπικες τους τοποθετησεις

H καλύτερη εκδίκηση είναι η λήθη.... Να πνίγεις έναν εχθρό στην σκόνη της μηδαμινότητάς του. ~~ Baltasar Gracian

  Τραγικό το χάσιμο χρόνου να μαλώνεις με έναν  ανόητο και φανατικό που δε νοιάζεται για την αλήθεια, αλλά μόνο για τη νίκη των πεποιθήσεω...